Søg

Sproget i og omkring SKAM

30.01.2018

Symposium organiseret af Institut for Sprog og Kommunikation, Syddansk Universitet i Danmark.

Den norske ungdomsserie SKAM har taget Danmark og det meste af resten af verden med storm. Serien er produceret af den norske public service-kanal NRK, og den blev sendt i 4 sæsoner i norsk tv fra september 2016 til juni 2017. I dansk tv blev det første afsnit af SKAM først sendt nogle måneder senere, men mange danskere havde allerede inden da streamet serien via internettet og derfor fulgt med fra starten.

Der har siden serien blev sendt første gang sidste år, været et par forskningsfaglige arrangementer i Danmark om SKAM, fx ”SKAM - en norsk public service-succes” på Københavns Universitet med et mediefokus og ”SKAM set med mediebriller” arrangeret af Fondet for DanskNorsk Samarbejde. På dette symposium adresserer vi dog sprogbrugen i og omkring SKAM.

På symposiet vil der være mulighed for at de nordiske forskere der undersøger sprogbrugen ifm. SKAM, kan præsentere deres forskning for publikum og hinanden for første gang, at det kan diskuteres hvilken sproglig betydning SKAM-serien har haft, og at studerende kan få inspiration til kommende opgaver/specialer om sprogbrugen i SKAM.

Tilmelding og kontakt: Det er gratis at deltage i symposiet (inklusive kaffe/te, eksklusive frokost), men tilmelding kræves her: https://goo.gl/forms/1DyD6VdvMyBRGj8n1

Der er kun plads til 50 personer i lokalet, så pladserne går til dem der tilmelder sig først. Deadline for tilmelding er 20. januar 2018. Man får besked hurtigst muligt om man har fået en plads. Kontakt Marianne Rathje for yderligere information (rathje@sdu.dk).

Læs hele programmet her