Søg

Elever i Norden møtes til klimaduell

11.11.2015

Nå kan klasser i hele Norden melde seg inn i kampen mot matkasting. Det skjer når Klimaduellen - Kampen mot Matkasting i dag lanseres på læringsportalen Norden i Skolen. Alle deltakere vil være med i trekningen av 5000 danske kroner.

Læringsportalen Norden i Skolen lanserer i dag det gratis undervisningskonseptet Klimaduellen – kampen mot matkasting. Her får klasser på alle alderstrinn i Nordens grunnskoler muligheten for å konkurrere mot hverandre i kampen for miljøet – mot matkasting.

Når man melder seg på konkurransen på nordeniskolen.org får klassen automatisk tilsendt et matkastings-kit som inneholder bioposer, en håndbok full av nyttig informasjon og tips for å minimere matkasting, samt en flott plakat til klassen.

For å være med i trekningen om premien på 5000 DKK skal klassen veie sitt matavfall i minst én uke, og registrere dette på Norden i Skolen-portalen. Her kan også alle påmeldte klasser følge Klimaduellens utvikling.

Klimaduellen varer fra den 11. november 2015 til den 23. mars 2016.

Nytt undervisningsmateriale

Samtidig som konkurransen nå startes, lanserer Norden i Skolen-portalen også et helt nytt undervisningsmateriale. Konkurransen kan dermed kombineres med undervisningsopplegget Ressurser og Råvarer, som handler om en bæredyktig fremtid innenfor landbruk, skogbruk, fiskeri og husdyrhold med fokus på de nordiske landenes læreplaner. Målgruppen er 12-14 år.

Klimaduellen er støttet av Nordisk Ministerråd.

Meld din klasse på her.

 

Billeder

image