Søg

Nordens dag byr på ny runde av Nordisk Skolechat

16.03.2017

Den 23. mars er det klart for Nordens dag. På læringsportalen Norden i Skolen kan elever fra hele Norden delta i Nordisk Skolechat, en rotasjonschat som gir elever mulighet til å snakke med andre elever i tilfeldig rekkefølge.

Nordisk Skolechat er en helt ny måte å møte andre nordiske skoleelever på -og samtidig en unik mulighet til å forstå melodiene, likhetene og forskjellene i de andre nordiske språkene. Videochatten, som har blitt oppdatert siden i fjor, foregår igjen i år på Nordens dag den 23.03.2017. Det vil være åpent i tidsrommet 12.00-14.00 CET. Alle skoleelever i Norden kan være med. Det krever kun at man tør å prøve seg frem på norsk, dansk eller svensk. Deltagelse er gratis.

Årets nye konsept: geo-jakten

I år arrangeres Nordisk Skolechat med et helt nytt konsept, inspirert av ‘Mystery Skype’, som vil sende nysgjerrige elever ut på en spennende og utfordrende oppdagelsesferd i alle de nordiske landene. Elevene stilles ovenfor en geografisk utfordring når Nordisk Skolechat arrangeres den 23. mars, og det må detektivarbeid til for å løse utfordringen. Konseptet til årets Nordisk Skolechat går nemlig ut på at elevene skal gjette hvor i Norden de andre elevene på chatten befinner seg. Utfordringen gjør at elevene får testet sin kunnskap om blant annet nordisk geografi, kultur og språk – og det beste er at elevene som deltar i Nordisk Skolechat både lærer sammen og av hverandre. 

Les mer og tilmeld din klasse her.

 

Billeder

image