Søg

Når språket skaper fordommer

Diskussionerne om debatkulturen i Norden raser. Det gælder ikke mindst forskellene i ’den offentlige samtale’ i Danmark og Sverige. Er der visse debatemner, som anses for at være tabu i Sverige? Og omvendt, sker det nogen gange, at man ‘går over stregen’ i den danske debat? Hvordan har de sociale medier ændret spillereglerne for debatkulturen og den demokratiske samtale? Vi vil tage debatten og formålet er ikke at bekræfte stereotype forestillinger, men i stedet at udfordre dem og blive klogere.

Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Tid: 18. september kl. 14.00-16.00 (Kaffe og kanelbullar kl. 13.45)

Sted: ARoS Kunstmuseum, Auditoriet

Tilmeld deg via: sprogfest@fnfnorden.org 

Deltagere: 

METTE MOESTRUP er forfatter og cand.phil i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Mette har markeret sig stærkt som en politisk og feministisk forfatter og er en aktiv del af det tværnordiske litteraturmiljø.

ANDERS EKA er dommer i Högsta Domstolen og næstformand i Pressens Opinionsnämnd for presseetiske spørgsmål i Sverige. Anders har som formand for en parlamentarisk nedsat komité (2014-2016) siddet med den vanskelige opgave at udarbejde forslag til ændringer i Sveriges trykkefrihedsforordning og ytringsfrihedslov.

BENT WINTHER er politisk redaktør på Berlingske og redaktør af lørdagsmagasinet Politiko. Bent er en stor Sverige-kender og har ofte dækket svensk politik og svenske samfundsforhold. Han har tidligere været medredaktør på dagbladet Information og redaktør af Ugebrevet A4 og siden 2010 ansat på Berlingske.

ANN HEBERLEIN er lektor i etik ved Lunds universitet og en markant stemme og en aktiv skribent, som ofte går imod strømmen. Ann har udgivet ni bøger, senest bogen Den banala godheten (2017) - en diskussion om integration, mangfoldighed og svenske værdier.

Debatten modereres af LENE JOHANSEN, der er kendt fra bl.a. TV-avisen og Deadline. Lene har et stort kendskab til Norden og udover sit virke som moderator og foredragsholder, arbejder hun også som underviser og forfatter.

 

Arrangør: Den svenske ambassade i Danmark i samarbejde med Nordisk Sprogkoordination

sveriges ambassade .png