Søg

Ordskælv i Norden

hyggefactory norden.org.jpeg

«I morgen er aldri en ny dag» er en bok skrevet af 24 unge fra Finland, Sverige, Norge, Grønland, Færøerne, Island og Danmark, som alle debuterer som forfattere. De har det til felles at de har vokst opp i Norden med fattigdom tett innpå livet, og nå inviterer de med mot og ærlighet innenfor i deres liv og verden. På Nordisk Sprogfest kommer noen av de unge forfattere og leser deres historie fra I morgen er aldrig en ny dag, og det legges opp til debatt og spørsmål.

Bogen er illustreret med originale værker, skabt af nordiske kunstnere som John Kørner, Gabríela Friðriksdóttir, Hannu Väisänen og Patrik Gustavsson. Værkerne er doneret af kunstnerne og sælges på fundraising auktion ved Bruun Rasmussen. Al overskud fra auktionen går til Ordskælvs kommende projekter for, med og af unge. Tilmelding til fundraising auktion ikke nødvendig.

Tid og sted: 18. september. Remisen, Godsbanen.

Samtalesalon: kl. 13.-15.

Fundraising: kl. 15.30-17. 

Arrangør: Ordskælv og Bruun Rasmussen i samarbejde med Nordisk Sprogkoordination

Målgruppe: skoleelever

PROGRAM

(Programmet kan lastes ned her)

13.00                   Velkommen

                             Zainab Nasrati, næstformand af Ordskælv, byder velkommen.

13.10                   Forfatteroplæsninger

Mød Charlotta Rós Sigmundsdóttir (IS), Signe Tue Christensen (DK), og Hanna Liljendahl Juhl, der er tre af de unge forfattere bag bogudgivelsen ”I morgen er aldrig en ny dag”, og hør dem læse op af deres værker.

13.40                   Samtalesalon om ULIGHED

Hvornår har du sidst oplevet fattigdom i dit eget liv? Hvad er ulighed for dig? Hvornår føler du dig rig? Din samtalesalonvært giver dig små skub og samtaleøvelser, som får dig til at falde i snak med andre om nogle af livets store spørgsmål. Der er ingen rigtige svar - bare nysgerrigheden efter at høre, hvordan andre lever og reflektere over ulighed ud fra eget og andres perspektiv.

14.20                   Forfatterpanel

De unge forfattere og projektleder Sunna Dís Másdóttír går i dialog med hinanden og med jer. Hvad er fattigdom og ulighed? Hvorfor er det vigtigt at tale om det? Hvordan er det at udgive sin egen historie? Spørg løs!

14.55                   Tak

Zainab Nasrati, næstformand af Ordskælv, takker for i dag.

 

KORT OM BOGUDGIVELSEN OG FORFATTERNE

I morgen er aldrig en ny dag er Ordskælvs seneste bogudgivelse. Med mod, hjerteblod og ærlighed inviterer 24 unge, debuterende forfattere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne os ind i deres liv. Kom ind. Sov en søvnløs nat på et herberg i Helsinki med Jesse. Lev side om side med Signe på børnehjem i Danmark. Sæt dig på en stol i et norsk klasselokale og lyv om din sommerferie som Kamilla. Oplev flugten fra krig i Syrien til Brønderslev i Nordjylland med Mohammad. Spil bingo i Sverige med Jennie og hendes mor eller læg en slagplan for, hvordan du får venner med Alexandra i Reykjavik.

Alle de unge forfattere har det tilfælles, at de har levet dag efter dag i fattigdom i Norden. Det er afsættet for bogens rigdom af personlige fortællinger, der sætter kød og blod på statistikkerne med de unges egne ord.

Ordskælv er et skriveværksted og non-profit forlag, der sætter menneskers egne fortællinger i centrum.

Ordskælv logo.png