Søg

Inspirasjon

Her samler vi gode historier fra alt det spennende som skjer i det nordiske språksamarbeid. Én gang i måneden publiserer vi månedens språkskatt som inviterer leseren til å komme helt tett på konkrete aktiviteter og aktører innenfor språksamarbeidet. Vil du få vårt nyhetsbrev rett i innboksen? Skriv til maria@fnfnorden.org – så kommer du på mail-listen.

Månedens språkskatt

 

Perlekurser for lærerstuderende giver pote: ”Nu forstår jeg endelig dansk, og nu ved jeg, at jeg skal undervise i dansk!”

Et intensivt sprogbad på fem dage, hvor lærerstuderende fra hele Norden lærer et af de øvrige skandinaviske landes sprog og kultur at kende – og dermed får unik inspiration til, hvordan de kan undervise i nabosprog på spændende måder. Det er formålet med Perlekurserne, som 200 lærerstuderende fra hele Norden hvert år deltager i, og som er arrangeret af De Nordiske Perler, et netværk af skandinaviske kulturcentre, med støtte fra Nordisk Ministerråd.

Les hele artikkelen her

 

Hva har SKAM gjort for nordisk språkforståelse? Faktisk ganske mye! Se filmen og hør hva de unge selv sier:

 

Lokale sprog og engelsk bør gå hånd i hånd på Nordens universiteter

En sprogpolitik, hvor engelsk og lokale sprog går hånd i hånd, når der undervises og forskes på Nordens store universiteter – det vil sikre universiteterne en attraktiv international profil, samtidig med at de får optimale muligheder for at bidrage til at udvikle de nordiske samfund og opfylde deres nationale forpligtelser. Sådan lyder den overordnede anbefaling fra eksperterne i Nordisk gruppe for parallelsproglighed, der har undersøgt sprogpolitikker og parallelsproglige praksisser på en række universiteter i og udenfor Norden.

Les hele artikkelen her

 

Sammen om sprog: Samarbejde og synlighed styrkes

5.-7. februar 2017 inviterede Nordisk Sprogkoordination en række centrale aktører i det nordiske sprogsamarbejde til arbejdsmøde på Folkehøjskolen Biskops Arnö uden for Stockholm. På dagsordenen var nye strategier til at styrke synlighed og samarbejde.

Les hele artikkelen her.

 

 

Stort og smått

Man skal bare kaste sig ud i det 

I 2016 ble det utført en intervjuundersøkelse om unge i Nordens nabospråksforståelse. Vi har produsert en flyer som oppsummerer undersøkelsens resultater. Les den her

Vil du lese rapporten i sin helhet, så trykk her

 

Bilde hentet fra: norden.org

Billeder

image