Søg

Sprogpublikationer

Her finder du tidsskrifter og bøger om nordiske sprog.

 

Man skal bare kaste sig ud i det… 

En interviewundersøgelse af unge i Nordens nabosprogsforståelse i praksis.

 

Att förstå varandra i Norden

Formålet med publikationen er at give råd om hvordan man kan undgå eller mindske vanskelighederne ved at kommunikere på forskellige nordiske sprog, særligt dansk, norsk og svensk. Hæftet henvender sig især til voksne, fx studerende på universitetsniveau.

 

DANSK

DANSK er Dansklærerforeningens tidsskrift for folkeskolesektionens medlemmer.

 

DANSK NOTER

Et fagtidsskrift for gymnasielærere i dansk i det almene gymnasium og HF, samt et kulturtidsskrift, hvor danskfaget og dets placering i offentligheden er til diskussion og refleksion.

 

Guldtavlorna i gräset

En publikation om Nordisk Sprogsamarbejde med både et historisk og fremtidsrettet blik. Skrevet af Birgitta Agazzi, Catharina Grünbaum, Rikke Hauge og Mikael Reuter. 

 

Håller språket ihop Norden? (2005)

Rapporten redegør for resultaterne af en stor undersøgelse af nordiske unges forståelse af norsk, svensk og dansk på skrift og i tale.

 

MIN - Moderne Importord i Norden

En sammenlignende undersøgelse af hvordan moderne importord behandles i sprogene i Norden.

 

NORDEN NU

Tidsskrift for Foreningen Norden i Danmark.

 

Nordens sprog med rødder og fødder

På denne side kan man downloade bogen Nordens sprog med rødder og fødder gratis på sprogene dansk, færøsk, islandsk, norsk og svensk. Bogen handler om nordisk sproghistorie, og den er rettet mod elever på de gymnasiale uddannelser. Bogen er blevet til på initiativ fra Nordisk Ministerråd i samarbejde med Nordens språkråd og NORDSPRÅK.

 

Nordicom

Nordisk Informationscenter for Medie- og Kommunikationsforskning.

 

Nordisk litteratur til tjeneste

Bogen indeholder et udvalg af nordiske litterære tekster og henvender sig til undervisning på gymnasieniveau. Teksterne findes på originalsprog, og de finske, samiske, færøske, islandske og grønlandske forekommer også i oversættelse til et af de skandinaviske sprog. Dele af bogen kan downloades på hjemmesiden.

 

Nordisk Tidskrift för vetenskap, konst och industri

Nordisk Tidsskrift bringer artikler, anmeldelser o.l. som vedrører nordisk kulturudveksling og de nordiske folks fællesskab. Tidsskriftets arbejdssprog er dansk, norsk og svensk. Bidrag på finsk og islandsk oversættes til et af de skandinaviske sprog. Tidsskriftet har en samnordisk redaktion og udgives i samarbejde med Foreningen Norden.

 

Norsklæreren

Tidsskrift om sprog og litteratur udgivet af Landslaget for norskundervisning.

 

Poppis

Tidsskrift for svensklærerne i Finland.

 

Svenskläraren

Svensklærerforeningens tidsskrift.