Søg

Dansk Sprogpolitik

Her finder du forskellige danske sprogpolitiske dokumenter.

 

Sprog til tiden – Regeringens opfølgning på sprogudvalgets rapport (2009)

Redegørelse for regeringens sprogpolitiske initiativer på baggrund af Sprog til tiden - rapport fra sprogudvalget (2008). Der præsenteres initiativer på en række forskellige områder, bl.a. styrkelse af dansk sprog i hjemmet, i dagtilbud indtil skolestarten og i grundskolen og andre uddannelser; styrkelse af dansk sprog på universiteterne; kampagne der øger opmærksomheden om det danske sprog og andre initiativer. Der bliver lagt vægt på at det danske sprog fortsat udvikles som et helt og fuldt sprog.


Sprog til tiden – rapport fra sprogudvalget (2008)

Rapporten er udarbejdet af et udvalg nedsat af den danske regering. Den indeholder en lang række forslag til hvordan det danske sprog kan styrkes i skolen, på ungdomsuddannelserne, på universiteterne, i erhvervslivet, i det offentlige og i EU.Sprog på spil – Sprogpolitisk redegørelse (2003)

Regeringens redegørelse blev udarbejdet i forlængelse af det sprogpolitiske oplæg ”Sprog på spil”. I redegørelsen gennemgås initiativer med fokus på sprog som allerede er sat i gang, og forslag til nye initiativer.

Billeder

image