Søg

Norsk

Her kan du finde link til et- og tosprogede ordbøger over det norske sprog. Du er velkommen til at kontakte os på [email protected] hvis du har forslag til link til andre nordiske internetordbøger der kan tilføjes.

 

Etsproglige netordbøger på norsk: 

 

Bokmålsordboka

Norske ordbøger på bokmål og nynorsk med retstavning og korte betydningsangivelser.

 

Norsk Ordbok 2014

Internetudgave af Norsk Ordbog som skal være afsluttet i 2014.

 

Nynorskordboka

Norske ordbøger på bokmål og nynorsk med retstavning og korte betydningsangivelser.

 

Tosproglige netordbøger på norsk: 

 

Freelang.net

Oversigt over en række elektroniske ordbøger der blandt andet oversætter fra dansk, finsk, færøsk, islandsk, norsk, samisk og svensk til engelsk og omvendt. Ordbøgerne kan downloades gratis.

 

Google translate

Googles oversættelsesmaskine der ved statistisk maskinoversættelse giver et bud på oversættelser af enkelte ord, sætninger eller hele dokumenter mellem 57 forskellige sprog, herunder dansk, finsk, islandsk, norsk og svensk.

 

Gratis svensk ordbog

Svensk ordbog der blandt andet oversætter mellem sprogene dansk, finsk, norsk og svensk.

 

ISLEX (bokmål)

ISLEX er en tværnordisk onlineordbog med moderne islandsk som kildesprog og svensk, norsk bokmål, nynorsk, dansk og færøsk som målsprog. Ordbogen indeholder ca. 50.000 opslagsord.

 

ISLEX (nynorsk)

ISLEX er en tværnordisk onlineordbog med moderne islandsk som kildesprog og svensk, norsk bokmål, nynorsk, dansk og færøsk som målsprog. Ordbogen indeholder ca. 50.000 opslagsord.

 

Nordic recipe archive

Madglossar Listen indeholder gloser for mad og drikke på dansk, finsk, svensk, norsk, islandsk, engelsk og russisk.

 

Nordisk Madordborg

Ordbogen indeholder oversættelser af madord mellem dansk, finsk, færøsk, grønlandsk, islandsk, norsk, svensk og engelsk.

 

Nordisk miniordbog

Prøv denne "lydordbog" hvis du underviser eller på anden måde arbejder med nabosprog. Man søger på et ord og kan høre udtalen på dansk, norsk (bokmål og nynorsk)og svensk. Derudover får man en betydningsforklaring af ordet der er oversat til grønlandsk, islandsk, færøsk, samisk og finsk.

 

Nordterms nordiske ordlister

Oversigt over termbanker og ordlister inden for mange forskellige områder, for eksempel it, økonomi, lingvistik, dyrenavne, matematik, diverse ordbøger og så videre. I alle termbanker og ordlister er mindst ét nordisk sprog repræsenteret.

 

Norsk Tegnordbok

Norsk tegnsprogsordbog. Samisk linksamling Universitetet i Tromsøs linksamling til samiske netordbøger og termlister: nordsamisk, tersamisk, lulesamisk, kildinsamisk, pitesamisk, sørsamisk og kvensk.

 

Skandinavisk ordbog

Ordbog med oversættelser mellem dansk, norsk og svensk.

 

Tvärslå

Ordbog der giver mulighed for at slå ord op på både dansk, finsk, færøsk, islandsk, norsk og svensk.

 

Universal dictionary system

Ordbog der blandt andet oversætter mellem sprogene dansk, finsk, færøsk, islandsk, norsk og svensk.