Søg

Her kan du finde link til et- og tosprogede ordbøger over det svenske sprog. Du er velkommen til at kontakte os på [email protected] hvis du har forslag til link til andre nordiske internetordbøger der kan tilføjes.

 

Etsproglige netordbøger på svensk: 

 

Svenska Akademiens Ordbok

Internetudgave af Svenska Akademiens Ordbok.

 

Svenska Akademiens ordlista (SAOL)

Det svenske akademis ordliste der især kan anvendes til retskrivning.

 

Svenske forkortelser

Ordliste med forklaring af ca. 1100 almindelige svenske forkortelser brugt i både nyere og ældre tekster. Ordlisten er udarbejdet af Öresunds Översättningsbyrå.

 

Svenske personkælenavne

Liste med ca. 220 typiske svenske kælenavne for personer. Ordlisten er udarbejdet af Öresunds Översättningsbyrå.

 

Tosproglige netordbøger på svensk:

 

Dansk-svensk chatsprog

Liste over danske chatforkortelser med dansk og svensk forklaring. Nogle af forkortelserne er mere sjove end egentlig brugbare.

 

Freelang.net

Oversigt over en række elektroniske ordbøger der blandt andet oversætter fra dansk, finsk, færøsk, islandsk, norsk, samisk og svensk til engelsk og omvendt. Ordbøgerne kan downloades gratis.

 

Google translate

Googles oversættelsesmaskine der ved statistisk maskinoversættelse giver et bud på oversættelser af enkelte ord, sætninger eller hele dokumenter mellem 57 forskellige sprog, herunder dansk, finsk, islandsk, norsk og svensk.

 

Gratis svensk ordbog

Svensk ordbog der blandt andet oversætter mellem sprogene dansk, finsk, norsk og svensk.

 

ISLEX

ISLEX er en tværnordisk onlineordbog med moderne islandsk som kildesprog og svensk, norsk bokmål, nynorsk, dansk og færøsk som målsprog. Ordbogen indeholder ca. 50.000 opslagsord.

 

Lexin Svensk-Dansk

Internetordbog der giver mulighed for at oversætte ord mellem dansk og svensk. Ordbogen indeholder desuden en liste over specialtegnene i de to sprog som for eksempel ø, å og ä. Siden er udarbejdet af Danmarks undervisningsportal (EMU).

 

Nordic recipe archive

Madglossar Listen indeholder gloser for mad og drikke på dansk, finsk, svensk, norsk, islandsk, engelsk og russisk.

 

Nordisk Madordbog

Ordbogen indeholder oversættelser af madord mellem dansk, finsk, færøsk, grønlandsk, islandsk, norsk, svensk og engelsk.

 

Nordisk miniordbog

Prøv denne "lydordbog" hvis du underviser eller på anden måde arbejder med nabosprog. Man søger på et ord og kan høre udtalen på dansk, norsk (bokmål og nynorsk)og svensk. Derudover får man en betydningsforklaring af ordet der er oversat til grønlandsk, islandsk, færøsk, samisk og finsk.

 

Nordterms nordiske ordlister

Oversigt over termbanker og ordlister inden for mange forskellige områder, for eksempel it, økonomi, lingvistik, dyrenavne, matematik, diverse ordbøger og så videre. I alle termbanker og ordlister er mindst ét nordisk sprog repræsenteret.

 

Ordlistor (Institutet för de inhemska språken)

Oversigt over ordlister med oversættelser mellem finsk og svensk og enkelte til engelsk inden for områder som arbejdsliv, uddannelse, miljø, idræt, EU og it.

 

Samiska ordbok

Sametingets netordbog som indeholder oversættelser mellem svensk, sydsamisk og lulesamisk.

 

Skandinavisk ordbog

Ordbog med oversættelser mellem dansk, norsk og svensk.

 

Sprogbro

Svensk-dansk ordbog med over 40.000 opslagsord hvor der regelmæssigt tilføjes nye ord. Hjemmesiden indeholder desuden en talordsliste på svensk og dansk. Ordbogen er blevet til på privat initiativ.

 

Svenska lexin

Ordbog med oversættelser mellem svensk og 15 forskellige andre sprog, blandt andet finsk, arabisk, persisk og serbisk. Ordbogen indeholder betydningsangivelser, eksempler og nogle gange udtale.

 

Svenskt Teckenspråkslexikon

Svensk tegnsprogsordbog.

 

Tvärslå

Ordbog der giver mulighed for at slå ord op på både dansk, finsk, færøsk, islandsk, norsk og svensk.

 

Universal dictionary system

Ordbog der blandt andet oversætter mellem sprogene dansk, finsk, færøsk, islandsk, norsk og svensk.

 

Öresunds Översättningsbyrås portal over svensk-danske ordbøger

Portal med adgang til over 50 svensk-danske ordbøger der blandt andet dækker områderne EU, it, miljø, skældsord og chatsprog. Desuden kan man få gratis hjælp til at oversætte svære ord mellem dansk og svensk som ikke findes i ordbøgerne. Siden styres af Öresunds Översättningsbyrå.